Wanneer moet je een letselschade advocaat contacteren?

Je hebt een ongeval gehad, dat niet jouw eigen schuld was. Je bent gewond geraakt, ligt in het ziekenhuis, en je fiets is helemaal kapot. De schuldige heeft direct de contactgegevens van zijn verzekeraar gegeven, terwijl jij nog maar net in het ziekenhuis ligt, en nog een lang herstel te gaan hebt.

Je hoofd staat er nu echt niet naar, maar je moet toch maar de verzekeraar contacteren over een schadevergoeding. Maar waar moet je allemaal aan denken? Waar heb je allemaal recht op? Je wilt je nu richten op je lichamelijke herstel, maar vanaf het begin is de financiële afwikkeling belangrijk, aangezien de financiële gevolgen enorm groot kunnen zijn.

Leestip: Advocatenkantoor-Elmers over letselschade

Het best kun je meteen een letselschade advocaat contacteren, zelfs als de (medische) gevolgen van het ongeval nog niet helemaal duidelijk zijn. Deze kan je dan bijstaan met wijze raad. De financiële gevolgen van een ongeval kunnen bijzonder groot zijn: op het eerste oog is het alleen de schade aan het voertuig en de medische kosten, maar wat nou als de gevolgen groter blijken te zijn? Wat als een huishoudelijke hulp moet worden ingeschakeld, constante medische zorg of aanpassingen aan de woning? De aansprakelijke verzekeraar wil wel vaak een schadevergoeding aanbieden, maar vaak is de uiteindelijke schade vele malen groter.

Aanbevolen voor regio Voorne-Putten:
Advocatenkantoor Elmers
Adres: Kaaistraat 1, 3231 KC Brielle
Provincie: Zuid-Holland
Telefoon: 0181 416 200
URL: https://www.advocatenkantoor-elmers.nl/

De kosten van een letselschade advocaat zijn bovendien ook verhaalbaar, dus je moet echt niet twijfelen over het inschakelen van een advocaat. Je loopt er totaal geen risico bij, maar juist een grote kans op financieel voordeel. Het is wijs om de letselschade advocaat zo snel mogelijk na het ongeval in te schakelen, zodat je goed geïnformeerd bent en geen fouten zult maken met de afhandeling van het ongeval.